K2 Gasherbrum I. (2007)

  2007 nyarán szeretnénk a Karakorum hegység 2 nyolcezresét megmászni, egy szezon alatt!
Mindkét hegyen ismerősök vagyunk már, jobb esélyekkel és több rutinnal!
A csapat és a szervezés alakul. Ha bárki tud olyanról, hogy valamiképpen segíthetne, kérem jelezze felénk! Köszönjük!

Tájékoztató a Magyar Himalája  Expedíciók  2007-re tervezett munkájáról:

         A 2006-os DHAULAGIRI (8167m, Himalája, Nepál) expedíció sikere után, csapatunk  két - számunkra már ismerős- "nyolcezres" kihívást tűzött maga elé.

A Karakorum- Himalájában lévő K2 8611m, és a Gasherbrum I. 8068 m-es csúcsainak megmászásával szeretné a "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű sorozatot újabb eredményekkel gazdagítani!
Az expedíciós láncolat létrehozóinak (Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Mécs László) elsődleges célja, hogy az összes nyolcezres csúcsot érje el magyar hegymászó!
Földünk 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsaiból eddig, hetet másztak meg magyarok!

Csapatunkban, gyakorlott expedíciós hegymászók vesznek részt!
Minden alkalommal filmet, fotót, előadásanyagot készítünk a magashegyek világáról, egzotikus tájakról, emberekről. Fontosnak tartjuk, hogy ezeket az ismeretterjesztő dokumentumokat élménybeszámolók formájában ismertessük a sportot és főként az életmód-sportokat kedvelő fiatalokkal egyetemeken, főiskolákon, sportklubokban. Ösztönözzünk az utazásra,  ismereteink gyarapítására, a  mozgásra,  egészségesebb életmódra, a magyarok megismertetésére távoli földrészeken is!

Érdekességek:

A K2 8611m-es magasságával a világ második legmagasabb és egyben a legnehezebben mászható hegye! 2005-ben, már tettünk egy kísérletet, de a rossz időjárás  Erőss Zsoltot  300   méterrel a csúcs előtt visszafordulásra kényszerítette! 2003-ban a Gasherbrum I. mászása közben is hasonló helyzet alakult ki.

Expedíciónkhoz csatlakozik három kiváló magashegyi falmászó. (Babcsán Gábor, Nádasdy Oszkár, Kovács Attila) Terveik szerint a Baltoró térség TRANGÓ tornyainak egyikén, (Shipton) egy  több mint 1300 méteres sziklafalat szeretnének átmászni, 6500 méteres magasságban!

Törekvéseink finanszírozására támogatókat keresünk, főleg reklám ellentételezésért!

Média-kapcsolataink a jelentős érdeklődésnek köszönhetően kitűnőek. Élő, műhold-kapcsolatú bejelentkezéseinken keresztül, figyelemmel kísérhető a csapat napi mozgása, az érdekesebb események ( csúcstámadás stb.) az expedíció sajtó- irodája közvetítésével ,média partnereink segítségével.

Az expedíció indulása: 2007 június eleje, időtartama:  2 hónap



Qualitis Kft.